Kyk Yurdundan Kayıt Sildiren Tekrar Dönebilir Mi?

Evet, tekrar müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal zamanı kadar barınma hakkınız vardır. İçindekiler Sadece ilk ücretinde ödenen teminat bedeli istisnadır. Güvence bedelini bitirmesi için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar vakit verilir. Verilen bu zamanın nihayetinde teminat bedelini tamamlamaz şayet bu günlerin ücreti de teminat bedelinden mahsup edilerek öğrencinin . Öğrenci kaydını sildirip ayrılırsa ücretinin iadesi ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır. Dilekçenize kesinlikle SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gereklidir. Ayın onunun resmi tatil gününe denk gelmesi durumunda vakit ilk iş günü saat 23.59’a kadar uzatılır. Bu zamanın nihayetinde ücretini ödemeyen öğrencinin kayıtlı kaldığı günlerin ücreti teminat bedelinden mahsup edilerek yurttan kaydı . başvurularını öğrenciler yurtlarında barınma konusu ile alakalı ileri dönemini beklemek mecburiyetinde fakat bunun bir istisnası var.

Yıl içerisinde kalmak dilediğiniz kentte bulunan kız & erkek yurdunda boş yer olması durumunda e-Devlet üzerinden yurda yapabilirsiniz. KYK yurdunun talebe sayısına ve yoğunluğuna göre ortalama 1 hafta içerisinde hesabınıza yatabilmektedir. KYK yurdundan kayıt sildirme nasıl yapılır? Öğrenci kaydını sildirip yurttan ayrılırsa ücretinin ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır. KYK Yurdu ikinci kere menfaat mı? Bazı öğrencilerin şayet hem vatan üstelik ücreti ödemesi mecburi değildir. Daha evvela lisans eğitiminde artan öğrencinin vatan müracaat hakkı bulunmaktadır. KYK vatan depozit ücreti ne vakit yatar? en geç takip eden ayın onu saat 23.59’a kadar banka vasıtasıyla ödenir. Yurt başvuruları ne vakit ve nasıl yapılır? Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak tasdik prosedürünü yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde vatan müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gereklidir? İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen talebe ne yapmalıdır?

Yurtta barınma hakkı kazanan fakat yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ne yapmalıdır? KKTC’ de tahsil gören öğrenciler vatan müracaatı yapabilir mi? Ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler kimlerdir? Başvuru netice ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken prosedür nedir? Yurt ücretleri ne vakit ödenmelidir? Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün müsaade hakkı bulunmaktadır? Hatalı müracaat durumunda yapılması gereken işlemler nelerdir? Barındıkları vatan müdürlüğünün bulunduğu il/ilçe dışında üniversite yahut bölüm değiştiren, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler için yapılması gereken işlemler nelerdir? Yurt aktarma prosedürü yapılabilmekte midir? Barındıkları vatan müdürlüğünün bulunduğu il/ilçe içerisinde üniversite yahut bölüm değiştiren, yatay/dikey geçiş yapan öğrencilerin tekrar vatan müracaatı yapmasına lüzum var mıdır?

Yurtta kalmakta olan bir öğrencinin ücretli çalışma kıstası nedir? Başvurusu bulunmayıp öncelikli talebe statüsünde olanlar için yapılacak rastgele bir prosedür var mıdır? Aylık vatan ücretini ödemeyen öğrenciler ile alakalı hangi işlemler yapılmaktadır? İşte 30 soruda KYK yurtlarıyla alakalı bilinmesi gerekli olanlar; 1. Yurt başvuruları nasıl ve ne vakit yapılır? Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin ardından   internet sitesi üzerinden duyurularak e-devlet portalı üzerinden alınır. Yayınlanan müracaat formunda öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim halleri ile alakalı bilgi istenir. Daha evvela lisans eğitimim için yurtta kaldım. Yeniden lisans eğitimine başlayacağım müracaat hakkım var mı ve ekstra ücret öder miyim? Fazladan rastgele bir ücret ödemezsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir