Koltuk Altında Sivilce Gibi Beze Dokununca Acıyor

Koltuk Altı Bölgesinde Ele Gelen Kitlede Neler Düşünülür? Vücudun naturel yapısına ilişkin olmayan şişkinlik ve / yahut yumru, kitle olarak bilinir. Vücudun pekçok bölgesinde oluşabilen kitleler, hematom olarak isimlendirilen kaza ve travmalara bağlı, cilt altında görülen kanamalar sebebiyle oluşabileceği gibi apse, furonküloz, lenf bezlerinin şişmesi ve kanser gibi pek çok değişik rahatsızlıkla alakalı olarak dahi görülebilir. Koltuk Altı Şişlik Nedeni Nedir? Koltuk Altı Bölgesinde Ele Gelen Kitle Nedir? Koltuk Altı Bölgesinde Ele Gelen Kitle Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir? Hangi Kanser Türlerinde Koltuk Altı Bölgesinde Ele Gelen Kitle Görülür? Hemen derhal her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı koltuk altında şişkinlik epey süregelen bir sorundur. Koltuk altında meydana gelen ele gelen kitle bireyi kanser olabileceği konusu ile ilgili endişelendirse de şişliğin değişik sebepleri de olur. Koltuk Altında Beze Oluşum Nedenleri Koltuk altında meydana gelen şişkinlik, beze ve yumru gibi oluşumların büyük bir çoğunluğu normal olarak kabul edilir ve rastgele bir meseleye yol açmaz.

İşte koltuk altında meydana gelen kitlelerin sebepleri: Furonküloz: İltihaplanmış Kıl Kökü Koltuk altında meydana gelen bezelerin en süregelen nedeni furonküloz yani iltihaplanan kıl köküdür. Batık kıl sebebiyle meydana gelen furonkülozda ter kökten çıkamadığı için bakteri oluşumuna yol açar. Ter bezleri iltihaplanır ve koltuk altında büyüklü küçüklü şişlikler meydana gelir. Bu şişlikler zaman içinde kendi kendine geçebileceği gibi ciddi rahatsızlığa niçin olan kistlere dönüşebilir. Koltuk atında meydana gelebilecek ter bezi iltihaplarını önlemek için bu bölgedeki cilt gözeneklerinin açılmış tutulması lazım olur. Kıl kökünün deri altına hapsolmasını önlemek için koltuk altı kıllarının alınma işlemine dikkat etmek lazım olur. Ağda prosedürü yerine koltuk altının tıraş edilmesi iltihaplanma tehlikesini azaltır. Oldukça titiz bir yapıya sahip olan bu bölgeye hasar yaratan kimyevi bazlı deodorant ve roll-on kullanımından dahi çekinmek lazım olur.

Vücudun enfeksiyonlarla savaşında mühim rol oynayan lenf bezleri beden savunması zayıfladığında yahut virüs bulaştığında iltihaplanabilir ve koltuk altında şişkinlik oluşturabilir. Lenf bezi şişmeleri umumi olarak bakteriyel kaynaklı cilt enfeksiyonları neticesi meydana gelir ve koltuk altında ağrıyan şişkinlik şikayetine yol açabilir. Özellikle kan kanseri, meme kanseri, non-Hodgking lenfoma ve Hodgking lenfoma koltuk altında beze oluşumuna yol açabilir. Vücutta meydana gelen kanser hücreleri lenf sıvısı aracılığı ile koltuk altı bezine ulaşır ve bu bölgedeki lenf bezlerinin büyümesine niçin olur.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir